Oslavy Dne ozbrojených sil na Pražském hradě

Oslavy Dne ozbrojených sil na Pražském hradě


Na den 28. 6. 2016 si pro Vás Hradní stráž a Hudba Hradní stráže a Policie České republiky připravily oslavy Dne ozbrojených sil, který se v České republice slaví od roku 2002. Oslavy Dne ozbrojených sil připomínají historickou událost z 30. 6. 1918.  Při slavnostní přehlídce československé brigády ve francouzském městě Darney potvrdila Francie právo Čechů a Slováků na samostatný stát.


Program oslav Dne ozbrojených sil:


1) Expozice historických a současných motocyklů Hradní stráže
Místo: III. nádvoří Pražského hradu (západní část)
Čas: 11:00 – 15:00 hod.
K vidění budou současné i historické motocykly Hradní stráže, které jsou zapůjčené ze soukromé sbírky pana Pavla Krotila. Tyto motocykly se používaly a používají k slavnostním doprovodům oficiálních státních návštěv.


2) Přehlídkové vystoupení jednotek Hradní stráže
Místo: III. nádvoří Pražského hradu
Čas: 13:00 – 13:45 hod.
Motocyklová a přehlídková jednotka Hradní stráže Vám předvede to nejlepší co v nich je. Vojáci Vám ukáží strhující choreografii, jak synchronizovaně se pohybujících motocyklistů, tak i rázně pochodující jednotky ve slavnostních uniformách. K vidění budou do detailů propracované cviky s puškou, které se tvrdě nacvičují právě pro tuto příležitost, ale i pochod jednotky včetně cviků, které jsou součástí ceremoniálů uvítání oficiálních státních hostů na Pražském hradě. Celkový dojem umocní i trojice jezdců v historizujících stejnokrojích přivážející historickou standartu prezidenta republiky na koních z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem.


3) Koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky
Místo: Vyhlídka v Jižních zahradách Pražského hradu
Čas: 14:00 – 15:00 hod.
Hudba Hradní stráže a Policie České republiky, která zabezpečuje hudební produkci nejenom při oficiálních státních aktech, Vám připravila koncert s neopakovatelnou atmosférou. Toto hudební těleso Vám zahraje s jedním z nejkrásnějších výhledů na Prahu za zády a Vy si tak budete moci užívat nejenom krásnou hudbu, ale také nádherný výhled.
Přijďte si připomenout historickou událost, na jejíž počest se dnes slaví Den ozbrojených sil a zároveň se přesvědčit o umu a profesionalitě současných vojáků.


Vstupné: Vstup na uvedené akce je volný
Kontaktní údaje v případě mediálního zájmu: kapitán Jiří Havel, e-mail: [email protected]

Datum a místo konání

11:00 – 15:00 hod.

Vstupné

Vstup na uvedené akce je volný

Mapa Hradu