Stanislav Libenský Award 2021

Cena Stanislava Libenského je prestižní mezinárodní soutěž pro začínající světové skláře, která si za jedenáctiletou dobu existence vydobyla přízvisko "Oskar pro mladé skláře".

Tato soutěž, organizovaná Pražskou galerií českého skla, o.p.s. zakotvila pevně na pražské kulturní scéně a pravidelně každý rok přivádí do Prahy díla začínajících sklářů a také mladé skláře osobně. Je to jediná soutěž na světě, do které se mohou hlásit pouze čerství absolventi sklářských škol celého světa.

Název ceny odkazuje na nejslavnějšího českého skláře všech dob, pana profesora Stanislava Libenského, kdy jsme si právě letos připomněli 100. výročí jeho narození a také jeho odkazu bude letošní ročník věnován. 

Výstavy se pravidelně účastní až 30 mladých sklářů z celého světa a letos bude výstava doplněna o retrospektivní část – díla vybraných účastníků z minulých ročníků. 

Záštitu nad výstavou převzala manželka prezidenta České republiky, paní Ivana Zemanová a ministr zahraničních věcí České republiky, pan Jakub Kulhánek.

Výstavu pořádá Kancelář prezidenta republiky, Správa Pražského hradu a Pražská galerie českého skla, o. p. s.

Datum a místo konání

Císařská konírna

6. 10. - 30. 10. 2021

denně 10 - 18 hodin

Vstupné

Plné: 140 Kč

 

Mapa Hradu