圣乔治教堂

Tours for visitors

圣乔治教堂是布拉格城堡的第二间教堂。920年由王子弗拉季斯拉夫一世建造的原始建筑仅有部分得以保留。973年,在建设本笃会女修道院时教堂也进行了相应扩建和重建。

圣乔治教堂

但今天我们看到的罗马式教堂外观和后殿及两座尖塔则是1142年大火后重建的模样。十三世纪上半叶,教堂还新添了圣柳德米拉礼拜堂和西侧门廊。而教堂正立面的精美设计和整座修道院的翻新重修则全部彰显了早期巴洛克风格。十八世纪早期,建筑师F.M.Kanka为教堂添加了巴洛克式圣约翰内波穆克礼拜堂。十八世纪末教堂曾被军队占领征用,1887-1908年间F. Mach领导了教堂的翻修工程,并力求恢复其罗马式外貌。1969-1975年间,修道院经过整修成为了国家美术馆的一部分,专用于展出古代波希米亚艺术作品。而修道院则主要用于短期展览。

教堂内部装饰为罗马式,朴实庄严。普热米斯尔王朝各代君主的陵墓位于教堂主中殿内。其中就包括圣瓦茨拉夫的父亲,弗拉季斯拉夫王子之墓。

图库

Bazilika sv. Jiří: kaple sv. Ludmily - Sv. Ludmila na detailu z triumfálního oblouku. Kaple sv. Ludmily je vyhledávaným poutním místem pro návštěvníky pravoslavného vyznání.
Bazilika sv. Jiří: celkový pohled - Bazilika pochází z počátku 10. století a je druhým nejstarším kostelem na Pražském hradě. Jde o jedinečnou románskou památku s hroby některých přemyslovských knížat, dávných vládců Čech.
Bazilika sv. Jiří: interiér - V Bazilice je pochován její zakladatel, kníže Vratislav I. (vládnul v letech 915 – 921 n.l.). Na snímku je dobře patrná Vratislavova tumba.
Bazilika sv. Jiří: Brigita - Kamenná alegorie Marnosti v kryptě baziliky sv. Jiří pochází ze 16. století. K plastice se váže pověst, po které plastika získala své jméno – Brigita.
Bazilika sv. Jiří: kaple sv. Ludmily - Tvář Krista z pozdně gotického Ukřižování v kapli sv. Ludmily.

布局

城堡地图